Yoga voor Zwangeren

Yoga voor Zwangeren is Hatha Yoga, afgestemd op de behoeftes en bewegingsmogelijkheden van de zwangere vrouw.
Yoga en adem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door laag in de buik, naar het bekken te ademen maak je contact met je lichaam en ook met je kindje dat daar nu woont.
Hier door ontspan je en kom je met je aandacht helemaal in het ‘nu’.
Je gaat lekkerder in je vel zitten om zo een plezierige zwangerschap te beleven en met vertrouwen uit te zien naar de bevalling.
Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan kun je Yoga voor Zwangeren volgen, vanaf ongeveer 16 weken. In overleg kun je eerder beginnen. Zie het lesrooster voor dagen en tijden.

Wat je tijdens de cursus leert en doet:
* Je lijf soepel en sterk maken en houden. Op een manier die past bij je zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling. Je hoeft er niet lenig voor te zijn.
* Met al je aandacht bij jezelf zijn, dealen met de gedachtes en de emoties die er op dit moment zijn.
* Beter gebruik maken van de adem op verschillende manieren, zodat jij en je kindje hiervan kunnen profiteren tijdens zwangerschap en bevalling.
* Informatie over mogelijke (baar-)houdingen.
* Het voorkomen of verminderen van bekkenklachten d.m.v. oefeningen en tips.
* Je aandacht op een punt concentreren, zodat het rustig wordt in je hoofd en je zaken kunt loslaten die op dit moment niet belangrijk zijn.
* Het vertrouwen dat je dit kunt!

Ik bied:
* Een cursus op maat door ruimte voor afstemmen op het moment en op persoonlijke wensen
* Een focus op aandacht en beleving, minder op theorie
* Een wekelijks moment van rust en bezinning met andere zwangeren
* Een partnerles
* Goede bereikbaarheid via mail en what’s app voor vragen en support voor én na de bevalling.

Zij gingen je voor:

“Ik wil je bedanken voor de fijne yoga momenten tijdens en na de zwangerschap. Leuk en waardevol, hoe op deze manier meiden in contact komen met elkaar. En ook ideeen opdoen over hoe om te gaan met bepaalde situaties. Compliment hoe goed je dit weet neer te zetten en de sfeer die je erbij creeert. Heel los. Relaxed.”
~
“Bedankt voor alle rust die je mij brengt”
~
“De ademoefeningen en vooral het ‘loslaten’, de overgave waarme we oefenden tijdens de lessen, hebben me er doorheen gesleept tijdens de bevalling. Dankjewel”
~
“(…) ’s Morgens waren m’n vliezen gebroken, dus toen was het afwachten. Er was een vriendin bij me en we hebben gewoon heerlijk geluncht en in de tuin in de schaduw gezeten, een ontspannen dag verder. Rond 16:00 uur begonnen de weeën langzaam op gang te komen om de 7 min. De verloskundige zouden we bellen bij drie uur weeen om de 5 min. Maar de weeën gingen opeens vrij snel, om de 3 min., wat vrij pittig was. Mijn partner heeft toen de verloskundige gebeld en die was gelukkig al onderweg. Toen ze bij ons aan kwam bleek tot onze verbazing dat ik al volledige ontsluiting had! Uiteindelijk is onze dochter om 21:38 thuis geboren!
Het was heel fijn dat we de dag ervoor in de les nog de ademhaling hadden besproken, die heb ik zeker gebruikt, ook het “denk ja” en “denk open”. Ik denk dat mede door jouw lessen, mijn bevalling zo ontspannen is verlopen.(…)”
~
“(…)Onze wens was om naar de NEO te gaan, maar het ging ineens zo snel (7cm en flinke weeën), dat de verloskundige zei dat we NU moesten kiezen; gaan of thuis blijven. Toen ik wilde gaan staan voelde ik dat we die auto niet zouden halen.
Wauw, ik voelde m’n weeën toenemen en warempel het hoofdje zakken. Wiegen met het bekken hielp, zelfs nog even op m’n hurken gezeten; bewegen was  fijn! Uiteindelijk heeft de verloskundige me geholpen op handen en knieën op t bed te komen en zo zag ik tussen m’n eigen benen door onze zoon geboren worden! Geen knip, geen scheur, slechts 2 hechtingen. Een bevalling waar ik trots en blij op terugkijk.(…)”
~
“Lieve Suzanne, je hebt weer als een mantra in m’n hoofd gezeten en mede dankzij jou heb ik weer leren te vertrouwen op m’n lijf en leden. Dank je wel! Aan andere vrouwen:
Jullie kunnen het! Vertrouw op je lijf en de zwaartekracht, want dat helpt echt!(…)”
~
“(…) Alles is goed gegaan!! Helemaal zoals ik het wilde. Wel wat lange aanloop met weeen om de 10 minuten. Maar om 14:00 heeft de verloskundige me ‘gestript’ en toen kwamen de weeen goed op gang. Ik heb veel aan yoga gehad, vooral aan de adem-techniek en mijn partner gaf bij elke wee tegendruk op mijn onderrug, zoals we in de partnerles hadden geleerd. Dat nam een heel stuk van de pijn weg. Ongelovelijk! Om 22:22 werd mijn zoon geboren. Met mijn eigen verloskundige en zonder pijnstilling, wat ik vooraf heel graag wilde! Vanaf het eerste moment dronk mijn zoon goed en zit ik op een blauwe wolk. Bedankt! (…)”
~
“(…)Toen de verloskundige weg was dacht ik; dit moet anders dan rondjes lopen, ik moet wat met m’n yogakennis doen. Ik ben op bed gaan liggen en heb, tot de verloskundige weer kwam na anderhalf uur, ademoefeningen gedaan en mijn adem naar de plek van de pijn gebracht. Het voelde als tien minuten en ik had na anderhalf uur 7 cm ontsluiting! Nog geen 3,5 uur later mocht ik al gaan persen!(…)”

Groepslessen op vier verschillende locaties in Nijmegen.
Individuele begeleiding aan huis mogelijk, met of zonder partner. Vraag naar de mogelijkheden.

Kijk in het menu voor meer informatie of neem contact op.